Nu verkrijgbaar!

LONDONS / ARDENS

Twee verhalen in één boek

ARDENS MET ROEL SLUITER

ARDENS vertelt over de avonturen in de jaren tachtig, tijdens tien reizen van Bommerson met Roel Sluiter, die later burgemeester van Harlingen zou worden. Ze trokken altijd naar de Ardennen, altijd in de paasvakantie, altijd naar dezelfde, soms ijskoude, besneeuwde camping. Ze zijn er op jacht naar goedkope kitsch en twijfelachtig antiek in de talloze antiekschuren en bric-à-bracs. Dankzij hun ongebreidelde fantasie beleven ze grote avonturen. Hilarische momenten worden afgewisseld door ontregelende opmerkingen en observaties.


LONDONS MET HENK VEGTER

Een heel ander verhaal is LONDONS. Het verhaalt over de wederwaardigheden van de schrijver en zijn vriend Henk Vegter in een mistroostig Londen in de kerst- en oud-en-nieuwweek van 1973. Oorlog in het Midden-Oosten, olieboycot en -crisis in het westen, bomaanslagen door de IRA, beestenweer in de duistere wereldstad.
Een wanhopige zoektocht naar een slaapplaats, wonderlijke ontmoetingen met de meest uiteenlopende figuren helpen hen de totaal onvoorbereide reis te overleven.

 

2021 / 228 pagina’s / ISBN 978-94-91154-18-8 / € 15,90

 
een uitgave van S Y L F A E N
 De ontdekking van Shetland

Ook verkrijgbaar

De ontdekking van Shetland

Zeventiger jaren vorige eeuw, de Shetlandeilanden. 
Bijna Noors en dichter bij Oslo dan bij Londen. Ze zijn kaal, koud en onherbergzaam. Regenachtig. Winderig. 
Lees het reisverhaal van Jan Bommerson over onbewoonde eilanden, agressieve vogels, vrolijke pubs, angstaanjagende afgronden, de mensen van Shetland en nog veel meer.

 

2017 / 152 pagina’s / ISBN 978-94-91154-09-6 / € 14,90

een uitgave van S Y L F A E N

Hier leest u alvast een paar korte fragmenten

Facebook

 
 N O O R S

 

Ook verkrijgbaar

NOORS

NOORS—verhalen van een zonderbare reis vertelt over een reis die Bommerson in 1979 ondernam naar het noordelijkste noorden van Noorwegen en weer terug.  Zijn verwachtingen zijn hooggespannen, maar de reis lijkt op een totale mislukking uit te draaien. Dan belandt hij in een protestkamp van Samen tegen de aanleg van een stuwdam met een waterkrachtcentrale in hun rivier...

 

2016 / 112 pagina’s / ISBN 978-94-91154-06-5 / € 12,90

Een uitgave van S Y L F A E N

Hier leest u alvast een paar korte fragmenten

 

Verder vindt u hier een overzicht van

Hier staat geen foto van Neef Wim. Neef houdt wel van foto's, maar niet van foto's waar zijn hoofd of een ander deel van zijn jonge lichaam op staat. Wel zijn op deze site denkbeelden en ideeën van Neef Wim te vinden, met soms een foto die zijn Moeder of zijn Juf hem heeft opgedrongen, omdat, vinden zij, die toevallig 'zo goed bij het verhaaltje past'.

Jammer alleen dat Neef Wim maar al te vaak heeft moeten constateren dat noch Moeder, noch Juf veel van zijn 'verhaaltjes' had begrepen.  In de loop van de tijd zullen er toch steeds meer stukjes over Neef verschijnen.